YOUR DAILY SKIN ROUTINE

Huidanalyse-IMAGE-Skincare-adviesEen gezonde huid in 3 stappen

Om je huid na een schoonheids- en huidverbeteringsbehandeling (nog beter) in conditie te krijgen en te houden, heeft iedere huid een persoonlijk afgestemde routine nodig. Deze ondersteunt namelijk de gezonde huid. Hoe werkt het DAILY SKIN ROUTINE van IMAGE Skincare nu precies? In 3 stappen leggen we het je graag uit.

Stap 1: Cleanse
De huid reinigen is de eerste en onmisbare stap voor huidverbetering. Het reinigt de huid van schadelijke stoffen, verwijdert de dode en doffe huidcellen en herstelt de natuurlijke balans. IMAGE Skincare adviseert altijd twee cleansers. Een cleanser op basis van exfoliërende ingrediënten en een cleanser op basis van natuurlijke plantaardige ingrediënten om de huid te herstellen, kalmeren en terug te brengen in balans.

Stap 2: Stimulate
De tweede stap bestaat uit een product met een hoge dosering ingrediënten die jouw persoonlijke huidproblemen aanpakt. Dit kan zijn kojic voor het verminderen van pigmentvlekken, salicylzuur voor het verminderen van acne of glycolzuur voor het verminderen van rimpels.

Stap 3: Prevent/protect of repair
Overdag heeft de huid bescherming nodig tegen schadelijke externe factoren, zoals UVA/UVB en uitlaatgassen. Dit doen wij onder andere door middel van een hoge SPF die als het ware dient als een onzichtbaar schild. In de avond is de huid het meest actief en bereikbaar voor huidherstel, dus REPAIR. De huid heeft dan minder te maken met externe schadelijke factoren en kan dus in ‘rust’ herstellen en verbeteren. De actieve ingrediënten in de nacht zijn dus het meest krachtig en kunnen ’werken’ zonder afgeleid te worden.

Extra’s
Ten slotte, producten die zorgen voor een optimale routine voor de huid, zoals een oogcrème, lipverzorging, masker, maar ook een dagelijks collageenshot. Deze producten worden dikwijls vergeten. Dat is een gemiste kans, want bijvoorbeeld juist de huid rondom de ogen is het meest kwetsbaar doordat deze vrij dun is en geen talgklieren bevat om de huid zelfstandig soepel te houden en te beschermen.

IMAGE.Skincare_Daily.skin.routine.schema